Het dilemma: Stof of leer als bekleding?

Wanneer uw zitmeubilair toe is aan een nieuwe bekleding, zal u goed moeten nadenken over de nieuwe stof waarmee u uw meubel laat stofferen. Kiest u voor zacht stof waarbij u keus hebt uit honderden kleuren en soorten of kiest u voor een kwalitatief langer houdbaar soort leer?

Zowel een stoffen als een lederen bank kunnen voordelen hebben, dus uw keuze moet u baseren op uw eigen situatie. Heeft u een groot gezin? Kleine kinderen? Moet uw bank perfect aansluiten bij het interieur? Verandert u graag de stijl van uw woonkamer? Heeft u huisdieren?

Wij zetten een aantal voordelen voor beide soorten op een rijtje.

Stoffen bekleding:

Waarom kiezen voor leren bekleding?

Eigenlijk is leder de uitkomst voor iedereen met huisdieren of kinderen. Omdat leer een van nature zeer stevig product is, kunnen kinderen en huisideren naar lievenlust spelen op een leren bank. Een meubel dat bekleed is met leer gaat langer mee dan hetzelfde meubel in een stoffen uitvoering. Vlekken zijn gemakkelijk weg te halen en de haren en kruimels gemakkelijk weg te zuigen. Doordat leer geen vocht toelaat, is gemorst drinken (of erger, met kleine kinderen) gemakkelijk op te ruimen.

Het onderhouden van het leer is iets meer werk dan het onderhouden van een stoffen bekleding. Het leer moet idealiter om de zoveel tijd worden 'ingevet' met speciaal leervet.

Leer is misschien wel duurder, maar gaat zeker jaren langer mee dan stoffenbekleding.