Wat kost het laten bekleden van een bank?

Helaas zijn precieze prijzen moeilijk op internet te vinden en dat zal een hoop mensen afschikken om hun bank met leer te laten bekleden. Maar je kan een goede inschatting maken zodra je weet hoe groot de bank is en welk soort leer je wilt gebruiken om de bank mee te bekleden. De meeste stoffeerders kunnen je op basis van deze gegevens een indruk geven over de kosten. Let daarbij wel goed op dat sommige stoffeerders een extra prijs rekenen voor het ophalen en terugbrengen van de bank naar en van de werkplaats.

Als je een bank laat bekleden dan betaal je voor een aantal dingen:

Bij de meeste kwalitatieve banken kan je van deze vuistregel uitgaan om de prijs in te schatten (ervan uitgaande dat je dezelfde soort leer op de bank wilt): het stofferen kost ongeveer de helft van de aankoopprijs. Dat betekent dat een bank die u nieuw voor €5000,- heeft gekocht, voor ongeveer €2500,- kan worden gestoffeerd.

Dat geldt uiteraard niet voor hele goedkope banken van grote ketens als Seats&Sofas e.d.

Hoelang duurt dat?

Dat ligt voornamelijk van de snelheid waarmee het leer geleverd kan worden en de ervaring van de stoffeerder. Een goede en snelle stoffeerder is in een week klaar met het opnieuw bekleden van uw bank en zal hem netjes bij u thuisbezorgen.